Ontdek: Nieuws

Betaalgedrag en faillissementen in België
In 2022 heeft België verschillende economische uitdagingen gekend, waaronder een hoog aantal onbetaalde facturen en een alarmerend aantal zakelijke stopzettingen. Onbetaalde facturen leidden tot cashflowproblemen en een toename van het aantal faillissementen, omdat bedrijven hun eigen rekeningen niet konden betalen. Dit was vooral het geval in de bouw- en transportsector, die een recordaantal faillissementen zagen. Bovendien was er ook een alarmerend aantal zakelijke stopzettingen, vooral in de horeca-, bouw- en schoonheidssector. Deze trend was in alle regio's waarneembaar, maar vooral in Vlaanderen, waar het aantal stopzettingen een historisch hoogtepunt heeft bereikt. De redenen voor deze trend zijn onder andere verplichte loonindexering, stijgende energie- en materiaalkosten en het einde van de coronasteun voor bouw- en transportbedrijven. We gaan in dit artikel iets dieper in op deze problematieken.
Openstaande vacature
Wil je aan de slag bij een dynamische scale-up met heel wat groeipotentieel? Is klantvriendelijkheid jouw tweede natuur en hou je ervan om dossiers van a tot z af te werken? Dan ben jij misschien wel de Client Happiness medewerker die wij zoeken bij Unpaid!
Ontdek onze vernieuwde klantenomgeving
Bij Unpaid blijven we steeds verder werken aan het verbeteren van de klantenervaring. Zo werd recent de mogelijkheid toegevoegd om een eigen referentienummer toe te wijzen aan een dossier. Onlangs hebben we een nieuwe stap gezet in het verbeteren van de klantenomgeving. Vanaf nu kan je hier heel wat bijkomende informatie terugvinden met betrekking tot je dossiers.
1 op 10 Vlaams-Brabantse ondernemingen lijdt verlies door de gestegen energieprijzen
Uit een studie van Voka bij 500 ondernemingen uit Vlaams-Brabant blijkt dat velen bezorgd zijn om de energietoekomst op korte termijn. De gestegen energieprijzen kennen nu al negatieve gevolgen op het bedrijfsleven in België.
Langere betalingstermijnen en wanbetaling knagen aan het werkkapitaal van bedrijven
Bedrijven voelen op vandaag nog steeds de impact van de coronacrisis. Voeg daar dan nog eens de oplopende inflatie én de inval van Rusland in Oekraïne aan toe, en het is logisch dat men meer en meer vreest voor een recessie.
Flinke stijging in faillissementscijfers, vooral in transportsector
We zien het aantal faillissementen alsmaar toenemen. Dit blijkt ook uit de cijfers voor de voorbije maand april van handelsinformatiekantoor Graydon. Vorige maand spraken de ondernemingsrechtbanken maar liefst 664 faillissementen uit: 36 procent meer dan april 2021 en dubbel zoveel als in april 2020.
5 jaar Unpaid, wat een verjaardag!
Op onze 1.300 klanten, op de 14 miljoen euro die we voor hen al binnenhaalden, op 5 jaar Unpaid: SCHOL! We blikken met veel trots terug op de voorbije jaren en beloven jullie: we blijven gaan voor nóg beter. Bedankt voor jullie vertrouwen!
7,4 miljard aan Belgische facturen is niet inbaar
Dat blijkt uit de nieuwe KMO barometer van softwareproducent Exact en een interessante bijdrage daarover op Kanaal Z. Corona heeft duidelijk een gigantische impact op de kasstroom van de Belgische bedrijven, in het bijzonder op de KMO’s.
de unpaid toolkit
Twijfel je of jouw factuur wel voldoet aan de wettelijke vereisten? Wil je een klant die niet betaalt graag een herinnering sturen, maar weet je niet hoe je dat het best aanpakt? Met de Unpaid Toolkit geven we je een antwoord op deze vragen én een handige houvast. Deze set van 4 duidelijke voorbeelden neemt al jouw twijfels weg. Zo zorg je ervoor dat veel minder facturen onbetaald blijven.
verjaring van je factuur
Wist je dat een factuur kan verjaren? Iets om te voorkomen, want strikt genomen betekent het dat je klant niet meer hoeft te betalen. Maar hoe weet je na welke termijn jouw facturen verjaren? Simpel: onze Verjaringscalculator vertelt het je in enkele klikken!
Striktly Business Software maakt de koppeling met Unpaid
Met trots kondigen we onze nieuwste partner aan: het Antwerpse Striktly Business Software! Unpaid en Striktly kennen elkaar al een ruime tijd en de klik was er onmiddellijk. Recent sloegen wij de handen in elkaar om ook de klanten van Striktly Business Software te helpen bij het innen van hun onbetaalde B2B-facturen.
Unpaid en AXA ondersteunen samen starters
Unpaid werkt sinds kort samen met verzekeraar AXA. Zo kan het startende bedrijven beter ondersteunen. Deze samenwerking geeft een grote groep startende bedrijven, die klant zijn bij AXA, toegang tot onze efficiënte en effectieve manier om onbetaalde facturen te innen op een juridisch onderbouwde manier. Bovendien krijgen deze startende bedrijven en ondernemers , als gevolg van deze samenwerking, een korting van 50% op het voorschot dat Unpaid per dossier vraagt.
breex en unpaid integratie
Snel, efficiënt, eenvoudig in gebruik en resultaatgericht. Dit zijn essentiële begrippen bij Unpaid en we streven ernaar ze als geen ander te vertalen in onze dienstverlening. Daarom zoeken we onophoudelijk naar partners met dezelfde doelstellingen. BREEX is daar een mooi voorbeeld van. Door zo veel mogelijk te digitaliseren maakt BREEX de administratie binnen een onderneming efficiënter en eenvoudiger. De connectie met Unpaid was dan ook een logische stap.
1000 klanten unpaid
Vandaag maken wij in onze home office een flesje bubbels open: we toosten op de 1.000ste Unpaid-klant! Nog geen 4 jaar na onze oprichting vertrouwen al duizend bedrijven op Unpaid om hun onbetaalde facturen te innen.
unpaid my money back
Legal Village ondersteunt ondernemingen om hun liquiditeit op peil te houden. Maar onbetaalde facturen kunnen die serieus onder druk zetten. Daarom schakelt Legal Village nu Unpaid in.
Bij Unpaid zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om onbetaalde facturen in te vorderen. Onze service is al in heel wat platformen geïntegreerd, maar met Payt zetten we voor het eerst een internationale stap.
onderzoek corona impact debiteurenbeheer
Er is al heel wat geschreven over de impact van Corona op het economische leven. Bij Unpaid willen we graag meer inzicht krijgen op de gevolgen die er geweest zijn op het debiteurenbeheer bij bedrijven. Om daar zicht op te krijgen bevragen wij de groep mensen die hier het meeste zicht op heeft: de accountants en de boekhouders.
Unpaid brussels truck center
Brussels Truck Center is hoofddealer van IVECO bedrijfsvoertuigen en biedt zijn klanten een totaalpakket van verkoop, tot reparatie- en onderhoudscontracten. “Een boeiende, maar tegelijk complexe business”, aldus bestuurder Annick Vander Bracht. Een diverse klantenportefeuille vraagt om een gerichte en kordate aanpak op het vlak van debiteurenbeheer. De dienstverlening van Unpaid vormt sinds een jaar een belangrijke schakel binnen die werkwijze.
onbetaalde facturen corona
Corona treft de wereldeconomie ongemeen hard. Heel wat sectoren krijgen het steeds moeilijker. Het valt dan ook te verwachten dat dit een domino effect zal teweeg brengen. De banken in ons land maken zich grote zorgen over de golf aan wanbetalingen die ons te wachten staat. Zo reserveerde KBC reeds 845 miljoen Euro om de verliezen op te vangen, als gevolg van bedrijven en particulieren die hun schulden niet kunnen terugbetalen. ING voorziet om dezelfde reden 1,3 miljard euro.
unpaid striktly cfo
Striktly Business Software is een snel groeiende leverancier van bedrijfssoftware. De ontwikkelaar biedt met een intuïtief CRM- en ERP-pakket een totaaloplossing voor het opmaken van onder meer facturen, offertes, klantenadministratie en betaalopvolging. “We willen onze klanten maximaal ontzorgen in hun (financiële) administratie en projectbeheer. Unpaid vormde met een platform voor het innen van onbetaalde facturen het ontbrekende puzzelstukje binnen onze softwarepakketten”, legt CEO Stéphanie Ouachan uit.
bofidi kiest voor unpaid
Bofidi is een gereputeerd accountancy- en advieskantoor voor ondernemers in Vlaanderen en Brussel. Het profileert zich vandaag nadrukkelijk als een onestopshop voor boekhoudkundige, financiële en fiscale dienstverlening. Om die missie te verwezenlijken, omarmt het kantoor performante digitale hulpmiddelen. Bofidi doet met grote voldoening een beroep op Unpaid voor zijn debiteurenbeheer. “We stellen dagelijks in het veld vast hoe wanbetalingen op bedrijfsresultaten wegen en adviseren de tool daarom ook aan onze klanten”, vertelt Bartel Decroos, COO bij Bofidi.
welkom jens client happiness officer
We hebben er een nieuwe collega bij … Jens! Jens is er al vanaf 16 maart, maar door de corona-perikelen hebben we hem pas nu naar de fotograaf kunnen sturen. Jens is verantwoordelijk voor de “happiness” van onze klanten. Hij beheert de dossiers van onze klanten en staat hen met raad en daad bij. Hij zal er persoonlijk voor zorgen dat de verwerking van jouw dossier van A tot Z vlot verloopt.
integratie unpaid eenvoudigfactureren
Ook in Corona-tijden zijn integraties tussen platformen één van de focuspunten voor Unpaid. Dergelijke integraties zorgen er immers voor dat alles nog meer digitaal kan verlopen en dat bedrijfsleiders niet meer uit hun “kot” moeten komen om hun onbetaalde facturen te laten innen. Ook EenvoudigFactureren werd nu toegevoegd aan de lijst met platformen waarmee een integratie bestaat.
welkom-frederic
Dag na dag timmeren we bij Unpaid aan de weg die jou als ondernemer moet helpen om onbetaalde facturen zo snel en efficiënt mogelijk te innen. Om dit nog beter te doen hebben we sinds eind januari onze rangen versterkt met Frédéric Steyaert. Als telg uit een ondernemende familie zit klantgerichtheid in Frédérics bloed. Bovendien stond hij gedurende 7 jaar aan het hoofd van een credit management bedrijf.
750-klanten-cover
Bij Unpaid hebben we de kaap van 750 klanten bereikt en daar zijn we fier op.
betalingstermijnen-kmo
Betalingstermijnen van grote bedrijven ten opzichte van KMO’s mogen vanaf 29 april 2020 niet meer dan 90 dagen bedragen. Grote bedrijven misbruikten soms hun machtspositie ten opzichte van kleinere contractanten. Leveranciers werden onder druk gezet om lange betalingstermijnen te aanvaarden. Dit kon oplopen tot 120 dagen of meer. Wie niet akkoord ging, zag grote contracten aan zijn neus voorbijgaan. De nieuwe wet van 28 mei 2019 brengt daar verandering in.
faillissemente-2019
In 2019 gingen niet minder dan 11 817 bedrijven failliet. Dit is het slechtste cijfer sinds 2013, toen er 12 306 faillissementen waren. In vergelijking met 2018 steeg het aantal faillissementen een spectaculaire 10%. Graydon publiceerde deze op het eerste gezicht dramatische cijfers. Ze gaven echter meteen een verklaring.
Unpaid-octopus
Sinds vandaag heeft Unpaid Octopus toegevoegd aan de lijst van softwareplatformen waarmee een integratie mogelijk is. Octopus is een Belgische pionier op het vlak van internetboekhouding met meer dan 35.000 dossiers. Door deze nieuwe integratie kunnen deze klanten nu naadloos gebruik maken van het Unpaid innings-platform.
Unpaid is 3 jaar
Vandaag is het feest! We vieren de verjaardag van Unpaid. Drie jaar geleden zetten we onze eerste babypasjes en vandaag de dag zijn we een groeiende, dynamische startup. We maken de balans op van onze eerste levensjaren. We zijn er zelf van geschrokken hoeveel we hebben kunnen realiseren in die afgelopen drie jaar. Vandaag is het zo’n dag waarop we daar eens mee mogen pronken.
Credit Expo Award
Op 21 november 2019 werden, naar aanleiding van de jaarlijkse Credit Expo, de Credit Management Innovation Award uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan bedrijven met bijzondere, baanbrekende, innovatieve, verrassende initiatieven die een significant, aantoonbaar positief effect hebben gehad op de kwaliteit van credit management.
ontdek Unpaid
Vandaag heeft onze blog een facelift gekregen. We hebben het altijd al belangrijk gevonden om jullie te informeren, of het nu gaat over nieuws met betrekking tot credit management of over hoe Unpaid jou kan helpen. Omdat wij hier heel veel belang aan hechten vonden we dat het tijd werd om in deze bijdragen wat structuur te brengen.
sneller stijgend aantal faillissementen
Mondiale spanningen doen het aantal faillissementen in België sneller stijgen dan verwacht. Dat blijkt uit een rapport van Kredietverzekeraar Atradius. Eerder dit jaar voorspelde Atradius nog dat het aantal faillissementen in België met 2% zou stijgen ten opzichte van vorig jaar. Ze stellen hun verwachtingen nu bij tot 4%.
3 jaar ios procedure
In juli 2019 bestaat de IOS procedure (Invordering onbetwiste geldschulden) 3 jaar. Deze wet vormt de basis voor de hele werking van Unpaid. Dankzij deze wet zijn bedrijven nu in staat om onbetwiste, niet betaalde facturen te innen via een strakke, snelle en eenvoudige procedure. Unpaid heeft zich gespecialiseerd in het faciliteren van deze procedure en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Reeds in 2017 wonnen wij de prestigieuze Europese “innovative Lawyers award” van de Financial Times.
Op 16 mei vind je ons in Flanders Expo. Op onze stand leggen wij haarfijn uit hoe je je facturen uit Teamleader met 1 druk op de knop kan laten innen door Unpaid.
Unpaid genomineerd voor Modern Law Awards
Unpaid is genomineerd voor de Modern Law Awards 2019, die elk jaar de meest innovatieve juridische diensten in Europa in de verf zetten. Ons platform staat op de shortlist in de categorie Business Growth.
unpaid team
Vroeg je je altijd al af wie er juist met jouw facturen aan de slag gaat? Wij stellen hier het team achter Unpaid voor!
Black friday unpaid
Op Black Friday betaal je geen voorschot op Unpaid! Gebruik op 23 november promocode ‘BLACK’ om van deze actie te genieten. Dien zoveel claims in als je wil!
Unpaid staat op Forum For the Future
Op 21 en 22 november staat Unpaid op Forum For the Future, het allergrootste congres voor accountants, boekhouders en ondernemers in ons land. Breng ons een bezoek op stand G-39 in Brussels Expo.
Waag de sprong met Unpaid
De winnaars van onze Waag De Sprong actie zijn intussen bekend... Proficiat Coninx Accountants en Transport en Logistiek Vlaanderen, jullie mogen op 28 oktober een duo-parachutesprong doen!
Yuki Moves
Bezoek Unpaid op 25 oktober op Yuki Moves in Docks Dome in Brussel! Ontdek er de nieuwste software oplossingen voor moderne ondernemers en laat je overtuigen door de live software pitches en inspirerende keynotes.
logo Yuki
Goed nieuws voor gebruikers van het online boekhoudplatform Yuki! Want vanaf nu is het mogelijk om je Yuki account te koppelen aan Unpaid. Zo kan je rechtstreeks onbetaalde facturen invorderen, zonder extra moeite!
bespaar tijd met de bulkoptie op Unpaid
Dankzij onze nieuwe ‘bulkupload’ functie is het vanaf nu ook mogelijk om meerdere claims in één keer in te dienen. De factuur betaal je dan achteraf ineens voor alle claims samen. Gemakkelijk en tijdbesparend!
nieuw bij unpaid: statusupdates
Misschien heb je het de afgelopen weken wel al gemerkt: als je een claim indient bij Unpaid krijg je vanaf nu ‘statusupdates’. Een handig mailtje in je inbox vertelt je voortaan wat de status van je claim is. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt met de invordering van je geld!
Hou je van een goede portie adrenaline? Of heb je nood om uit je comfortzone te komen en je grenzen te verleggen? Win met Unpaid een duo-parachutesprong en neem een collega mee!
Meer dan 400 bedrijven kiezen voor unpaid
Unpaid bestaat 1,5 jaar! Hoog tijd dus om eens stil te staan bij wat we op die tijd concreet al gerealiseerd hebben.
logo Exact
Onbetaalde facturen innen wordt nu nog makkelijker! Wie werkt met de gekende boekhoudsoftware Exact, kan nu probleemloos openstaande facturen importeren in Unpaid.
Teamleader decoration
Unpaid en Teamleader bundelen hun krachten om het innen van onbetaalde facturen nóg makkelijker te maken. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Teamleader onbetaalde facturen in een paar muisklikken innen via Unpaid.
Billit
Om het onze klanten nóg makkelijker te maken, hebben we samen met Billit (een populair E-factuur platform) gewerkt aan een integratie.
Elk jaar publiceert de Financial Times een Innovative Lawyers report. Aan deze ranking zijn ook felbegeerde awards gekoppeld. Unpaid werd winnaar in de categorie "Innovation in the business of law: new products and services". De award werd uitgereikt tijdens een ceremonie in het Natural History Museum in Londen op 4 oktober 2017.
vrouwe justitia
Uit een onderzoek van unpaid.be blijkt dat het aantal nieuwe zaken voor de Rechtbanken van Koophandel in Vlaanderen met gemiddeld 32% gedaald is in vergelijking met vorig jaar.
Incassobureaus en Unpaid lijken hetzelfde te doen, maar er is wel degelijk een verschil.
Unpaid vermeld in een artikel van de Standaard
Unpaid werd vandaag vermeld in een artikel van De Standaard.