Onbetaalde huur innen via Unpaid, kan dat?

Het is de nachtmerrie van elke huiseigenaar, een slecht betalende huurder. Je hebt nu eenmaal niet veel drukkingsmiddelen om je huurder te dwingen te betalen. Maar heb je al aan Unpaid gedacht? In een business-to-business-omgeving is onze procedure de aangewezen piste om achterstallige huur in te vorderen.


achterstallige huur invorderen

 

Zoals bij elke onbetaalde factuur, is het ook bij onbetaalde huur zaak om kort op de bal te spelen. En meteen met de juiste aanpak te komen voor de specifieke situatie. Want met een particulier die z’n huur niet betaalt, ga je anders om dan met een bedrijf.

 

Onbetaalde huur innen van een particulier

Is de huurder een particulier, of zijn beide partijen dat? Dan kan Unpaid voorlopig niet achter de huurachterstand aan gaan. De juridische procedure die wij hanteren, laat niet toe om op te treden tegen particulieren. Al ligt deze uitbreiding van de IOS-wetgeving wel op tafel bij de regering. In afwachting daarvan raden we je aan om een gespecialiseerde advocaat te raadplegen of het vredegerecht aan te spreken.

 

Achterstallige huur invorderen bij een ander bedrijf

 

Achterstallige huur invorderen bij een ander bedrijf

In een B2B-context, wanneer zowel de huurder als de verhuurder een bedrijf zijn, wordt meestal een factuur opgesteld voor de huur. Maar dat is niet noodzakelijk, een contract volstaat. Verhuur jij aan een ander Belgisch bedrijf en zit je met achterstallige huur? Dan kan Unpaid je helpen deze te innen via de IOS-procedure.

En dat gaat snel: binnen de 5 werkdagen sturen wij een deurwaarder naar je huurder. Kordate actie is de beste garantie om de huurachterstand tot een minimum te beperken.

Start dus vandaag nog een dossier op. Dat kan hier:

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Wil je graag eerst nog wat meer inlichtingen? Bel ons vrijblijvend op 09/396.34.00 of plan een videomeeting in op het moment dat jou het beste uitkomt.