Check hier of je factuur verjaard is

Met deze tool kan je nakijken of jouw factuur verjaard is of niet. Een verjaarde factuur kan je in principe niet meer juridisch innen maar in de meeste sectoren zijn de verjaringstermijnen behoorlijk lang. De kans is dus groot dat je ook een oude factuur nog kan innen. Ben je benieuw hoe het met jouw factuur zit? Controleer het hieronder met de verjaringscalculator.

Is jouw factuur verjaard of niet?

Stap 1

Vul je BTW nummer in zodat we jouw diensten kunnen opvragen.

Ontdek

Hoe verjaring van factuur voorkomen
Als ondernemer is het een herkenbare uitdaging: onbetaalde facturen die zich opstapelen en dreigen te verjaren. Het verlies van inkomsten is iets wat je koste wat kost wilt voorkomen. Gelukkig bestaat er zoiets als "stuiting" die je in staat stelt om de verjaringstermijn van een factuur te stoppen. In dit artikel gaan we dieper in op wat stuiting inhoudt en stellen we effectieve manieren voor om de verjaringstermijn van een factuur te onderbreken.
Hoe goede aanmaning opstellen
Een goede aanmaningsbrief kan wonderen doen voor de cashflow van je onderneming. Zeker als je niet te lang wacht om er een te versturen. Hoe langer achterstallige betalingen blijven liggen, hoe groter de kans dat je een betaling helemaal misloopt. We geven jou 3 handige tips en een gratis voorbeeld van een goede aanmaning.
Vermijd verjaring van je factuur
Er bestaat wel degelijk zoiets als de verjaringstermijn van een factuur. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te schieten wanneer de betaaldatum overschreden is. Heb jij een oude, onbetaalde B2B-factuur liggen die je nog wil invorderen? Lees hier meer over de verjaring van zakelijke facturen.