Last van onbetaalde facturen?

Dan ben je op de juiste plaats. Via Unpaid wordt jouw B2B-factuur snel en volledig betaald. Dankzij de Unpaid-procedure kan je 100% juridisch innen zonder dat je bij een advocaat, rechtbank of incassobureau langs moet. Dit gaat tot 10 keer sneller dan een klassieke procedure. Meer weten? Bel +32 9/396.34.00

Start hier jouw claim

Vul het formulier in en laat ons je onbetaalde factuur innen.

Hoe werkt het?

Vul het formulier in. Dat duurt ongeveer 10 min.
We begeleiden je stap voor stap.

Tijdens het invullen kijken we na of je dossier voldoet aan de wettelijke voorwaarden.

Als laatste stap betaal je een voorschot. Geen paniek, dat geld krijg je terug bij de uitbetaling.

 

Je werk zit erop! Onze gerechtsdeurwaarder levert binnen de week een aanmaning tot betaling af bij je klant thuis. Als daar geen reactie op komt, zorgt de gerechtsdeurwaarder voor een vonnis en wordt de betaling zo afgedwongen.

Na gemiddeld 38 dagen krijg je 100% van je geld terug (plus het voorschot dat je hebt betaald).

 

Wat hebben we de afgelopen 6 jaar gerealiseerd?

 

+1740 bedrijven

vonden in Unpaid dé partner om onbetaalde facturen in te vorderen

€ 20 523 268

aan onbetaalde facturen konden we innen voor onze klanten

75-80% opgeloste dossiers

bewijzen de efficiëntie en betrouwbaarheid van Unpaid

Nieuwe wetgeving

Als een factuur onbetaald bleef, moest je vroeger uiteindelijk altijd naar de rechtbank. Een formaliteit, maar het betekende wel (duur) tijdverlies voor jou en voor de rechtbank.

Daarom is de wet aangepast. Voor onbetwiste facturen tussen bedrijven kan een gerechtsdeurwaarder nu rechtstreeks een vonnis krijgen, zonder proces. Hij kan dus bijna onmiddellijk de betaling afdwingen bij je klant.

Waarom Unpaid?

Voordelig

Je krijgt het volledige factuurbedrag uitbetaald. Ook je voorschot storten we terug.

Gemakkelijk

Je vult 1 keer iets in op de website. Wij doen de rest. Natuurlijk houden we je wel op de hoogte.

Door experts

Ervaren advocaten en gerechtsdeurwaarders ontwikkelden deze juridisch waterdichte procedure en volgen jouw dossier op.

Efficiënt

Je klant krijgt binnen de 5 werkdagen een gerechtsdeurwaarder over de vloer. Na gemiddeld 38 dagen staat jouw geld op je rekening.

Ook kleine bedragen

Een claim loont altijd de moeite. Ook bij kleine facturen komt de Unpaid-procedure voordelig uit. Bovendien: je hebt recht op die betaling, altijd.

Geïntegreerd

Stuur onbetaalde en onbetwiste facturen rechtstreeks door naar Unpaid dankzij integratie met o.a. Teamleader, Billit, Exact, Yuki en Octopus.

Ons team

Dirk Dewulf
General Manager / Co-Owner
Jens Van Seymortier
Client Happiness Officer
Inès Aggoune
Marketing Officer
Thomas Van den Hauwe
Get Paid Advisor

Wat klanten over ons zeggen

Nieuws

Betaalgedrag en faillissementen in België
In 2022 heeft België verschillende economische uitdagingen gekend, waaronder een hoog aantal onbetaalde facturen en een alarmerend aantal zakelijke stopzettingen. Onbetaalde facturen leidden tot cashflowproblemen en een toename van het aantal faillissementen, omdat bedrijven hun eigen rekeningen niet konden betalen. Dit was vooral het geval in de bouw- en transportsector, die een recordaantal faillissementen zagen. Bovendien was er ook een alarmerend aantal zakelijke stopzettingen, vooral in de horeca-, bouw- en schoonheidssector. Deze trend was in alle regio's waarneembaar, maar vooral in Vlaanderen, waar het aantal stopzettingen een historisch hoogtepunt heeft bereikt. De redenen voor deze trend zijn onder andere verplichte loonindexering, stijgende energie- en materiaalkosten en het einde van de coronasteun voor bouw- en transportbedrijven. We gaan in dit artikel iets dieper in op deze problematieken.
Hoe kredietscore verhogen
De kredietscore van je bedrijf is een belangrijke indicator voor kredietverstrekkers en andere schuldeisers. Ze toont hen hoe goed je onderneming in staat is om haar financiële verplichtingen na te komen. Een hoge kredietscore vertelt dat je bedrijf financieel gezond is en weinig risico vormt voor kredietverstrekkers. Dat helpt jou om gemakkelijker krediet te verkrijgen, én tegen betere voorwaarden, zoals lagere rentetarieven en langere looptijden. Maar je kredietscore verhogen, hoe doe je dat precies?
Factuur vergeten betalen
Verlies jij soms ook een factuur of boete uit het oog tussen al je andere e-mails? Je bent blijkbaar niet de enige! In een recente studie van Doccle stootten we op een frappant cijfer: 26% van de Belgen ziet facturen, boetes en andere belangrijke documenten over het hoofd in hun mailbox. Hierdoor kan de betaling van een factuur op zich laten wachten. En da’s vervelend, zowel voor de verzender als voor de ontvanger. Wie wacht op betaling kan cashflowproblemen krijgen, wie vergeet te betalen ziet de herinneringskosten snel oplopen.

Wij werken samen met: