Nieuws

1 op 10 Vlaams-Brabantse ondernemingen lijdt verlies door de gestegen energieprijzen
Uit een studie van Voka bij 500 ondernemingen uit Vlaams-Brabant blijkt dat velen bezorgd zijn om de energietoekomst op korte termijn. De gestegen energieprijzen kennen nu al negatieve gevolgen op het bedrijfsleven in België.

Kennis

Hoe verloopt de faillissementsprocedure in België
Je hebt het wellicht al in verschillende kranten gelezen: het aantal nieuwe faillissementen in België stijgt zienderogen. Natuurlijk hoop je als ondernemer natuurlijk dat het jou of jouw klanten nooit overkomt. Van zodra jouw klant faillissement heeft aangevraagd, is het namelijk niet evident om er nog openstaande facturen bij in te vorderen. Maar hoe verloopt de volledige faillissementsprocedure precies in België? Je komt het in dit artikel te weten!

Downloads

algemene voorwaarden
Heb jij algemene voorwaarden? Nee? Het is nochtans een belangrijk document. De algemene voorwaarden bepalen de regels die gehanteerd zullen worden op het moment dat er discussie ontstaat over geleverde prestaties of gefactureerde goederen. Met andere woorden: Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je sterker staat in geval van een dispuut.

Een factuur die niet betaald wordt?

Bereken hier hoeveel extra omzet je moet genereren om dat te compenseren.

De brutomarge is gewoon het verschil tussen de totale opbrengsten van het bedrijf (de omzet) en de kosten om die bedrijfsopbrengsten te realiseren. In veel gevallen (zoals in deze calculator) wordt dit uitgedrukt in een procent. Om dit percentage te kennen deel je het verschil nog eens door de omzet.
%