Nieuws

Vernieuwde website van Unpaid
Je hebt het misschien al gezien, maar de Unpaid-website werd in een nieuw jasje gestoken. We hebben gekozen voor een moderne en gebruiksvriendelijke interface. In een tweede fase zullen we ook de navigatie vereenvoudigen, zodat je nog gemakkelijker kan vinden waar je naar zoekt.

Kennis

Factureren tussen btw-plichtig en btw-vrijgesteld
Om correct te factureren, is het belangrijk dat je van je klanten weet of ze btw-plichtig of btw-vrijgesteld zijn. Zeker wanneer de btw-status van je klant verschilt van de jouwe, heb je enkele aandachtspunten in acht te nemen. Welke? Dat lees je hier.

Downloads

Goede algemene voorwaarden opstellen
Heb jij algemene voorwaarden? Nee? Het is nochtans een belangrijk document. De algemene voorwaarden bepalen de regels die gehanteerd zullen worden op het moment dat er discussie ontstaat over geleverde prestaties of gefactureerde goederen. Met andere woorden: goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je sterker staat in geval van een dispuut.

Een factuur die niet betaald wordt?

Bereken hier hoeveel extra omzet je moet genereren om dat te compenseren.

De brutomarge is gewoon het verschil tussen de totale opbrengsten van het bedrijf (de omzet) en de kosten om die bedrijfsopbrengsten te realiseren. In veel gevallen (zoals in deze calculator) wordt dit uitgedrukt in een procent. Om dit percentage te kennen deel je het verschil nog eens door de omzet.
%