7,4 miljard aan Belgische facturen is niet inbaar

Dat blijkt uit de nieuwe KMO barometer van softwareproducent Exact en een interessante bijdrage daarover op Kanaal Z. Corona heeft duidelijk een gigantische impact op de kasstroom van de Belgische bedrijven, in het bijzonder op de KMO’s.

Nauwelijks 1 op 4 betaalt op tijd

 

Nauwelijks 1 op 4 betaalt op tijd

In 2018 kon een goede 2% van de facturen nooit geïnd worden, in 2020 steeg dit tot een gigantische 12%. Alles bij elkaar kwam 7,4 miljard omzet nooit op de rekening van het bedrijf dat die genereerde. En dat vreet aan de rentabiliteit en de investeringscapaciteit van de bedrijven.

We mogen ons dus verwachten aan een domino-effect bij de bedrijven. Vandaag betaalt maar 1 op de 4 bedrijven correct en binnen de afgesproken termijn. Een aanslag op de liquiditeit van hun leveranciers, die zich doorzet in de hele keten. Het dataonderzoeksbureau Trends Business Information verwacht dat dit een verdubbeling van het aantal faillissementen zal veroorzaken.

impact van corona op de kmo

 

Grijp in voor het te laat is

Heb je dus last van wanbetalers? Wacht niet tot je factuur verjaart en oninbaar wordt.

Hoe sneller na de vervaldatum je reageert, hoe groter de kans dat je schuldenaar je factuur nog betaalt. Nu het betaalgedrag over het algemeen verslechtert, is een goed debiteurenbeheer nóg crucialer. Wij kunnen je helpen om onbetaalde facturen in te vorderen, op een snelle en juridisch correcte manier.

 

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

 

bron: https://kanaalz.knack.be/nieuws/12-procent-facturen-kmo-s-blijft-onbetaa...