Striktly Business Software kiest voor Unpaid

Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid maken het verschil

Striktly Business Software is een snel groeiende leverancier van bedrijfssoftware. De ontwikkelaar biedt met een intuïtief CRM- en ERP-pakket een totaaloplossing voor het opmaken van onder meer facturen, offertes, klantenadministratie en betaalopvolging. “We willen onze klanten maximaal ontzorgen in hun (financiële) administratie en projectbeheer. Unpaid vormde met een platform voor het innen van onbetaalde facturen het ontbrekende puzzelstukje binnen onze softwarepakketten”, legt CEO Stéphanie Ouachan uit.

'Apple-gevoel'

Stéphanie Ouachan stond jarenlang mee aan het hoofd van een beveiligingsfirma. “Onze onderneming groeide razendsnel”, blikt ze terug. “Logischerwijze dikten de administratieve taken in een even hoog tempo aan. Pas toen ik een nieuwe medewerker het volledige proces voor het opmaken van offertes en facturen uitlegde, realiseerde ik me ten volle hoe omslachtig dat er toen aan toeging.” De ambitieuze onderneemster ontdekte het CRM- en ERP-programma Blue Invoice. “De gebruiksvriendelijke interface gaf me hetzelfde aangename en intuïtieve gevoel als veel Apple-toepassingen. De oplossing bood het geknipte antwoord op de noden van onze onderneming.” Stéphanie Ouachan klopte bij de ontwikkelaar aan voor een uitbreiding met een applicatie voor projectbeheer. “Het verbaasde me dat Blue Invoice de markt nog niet had veroverd. De toenmalige zaakvoerder specialiseerde zich evenwel vooral in de ontwikkeling van zijn software, veeleer dan in het vermarkten ervan. Aangezien ik rotsvast in het product geloofde, besloot ik om er zelf mijn schouders onder te zetten.”

Stéphanie Ouachan combineerde de dagelijkse leiding van de beveiligingsfirma een tijdlang met de uitbouw van Blue Invoice. “Al snel bleek mijn buikgevoel te kloppen: het CRM- en ERP-pakket beantwoordde aan de vraag en de verzuchtingen van veel collega-ondernemers. Ik besloot om de beveiligingsfirma in 2017 te verkopen en mij volledig op Striktly Business Software – de nieuwe naam voor Blue Invoice – toe te spitsen.” Het succes van de software schuilt volgens  de zaakvoerster in de eenvoud, het gebruiksgemak en de vele geïntegreerde toepassingen. “Onze software biedt logische flows en integraties met alle meest courante boekhoudpakketten. Als zelfstandig onderneemster merkte ik zelf hoe financiële administratie al snel uitgroeit tot een sleur. Striktly Business Software wil die vervelende taken leuk maken. De interface is geïnspireerd op de filosofie van de iPhone en Facebook eenmaal je het opstart, ben je er meteen mee weg.

stéphanie ouachan striktly unpaid
Stéphanie Ouachan - CEO Striklty Business Software 

“Wat mij binnen het verhaal van Unpaid sterk aanspreekt, is de proactieve aanpak van de onderneming. Ze communiceert uit eigen beweging met de klant over het verloop van de procedure, terwijl je bij advocatenkantoren en incassobureaus doorgaans zelf achter informatie moet aanhollen.”

Debiteurenbeheer volgens Striktly-filosofie

Vandaag telt Striktly Business Software meer dan duizend gebruikers, heeft het vestigingen in Antwerpen, Brussel en Madrid, en lanceerde het net een achtste upgrade. “Het grootste verschil met versie zeven is dat het nog vlotter de weg opent naar nieuwe publicaties en modules. We voegden onder meer het OCR-scannen en beheren van inkomende facturen en Voice over IP toe.” Debiteurenbeheer was tot voor kort een laatste blinde vlek binnen de software van Striktly Business Software. Het CRMen ERP pakket faciliteerde voorheen wel een flow van herinnering, rappel en ingebrekestelling. Bleek die procedure niet succesvol, dan raadde de software de gebruiker aan om een advocaat of incassobureau onder de arm te nemen. “Die laatste stap ging volledig in tegen waar onze onderneming voor staat: met onze bedrijfssoftware de klant maximaal ontzorgen”, legt Stéphanie Ouachan uit. “Uit eigen ervaring leerde ik hoe het inschakelen van een advocaat of incassobureau een tijdrovende en dure aangelegenheid vormt. Dat moest in onze achtste versie anders en beter!”

Striktly Business Software ging op zoek naar een digitale partner voor de inning van onbetaalde facturen. “Ik ontdekte Unpaid op een beurs. Een digitaal platform waarbij je het proces op de voet kon volgen … Het klonk ons als muziek in de oren. Toch gingen we niet over één nacht ijs. We testten de applicatie uitvoerig gedurende zeven maanden. Onze collega’s en mezelf waren het er achteraf unaniem over eens: Unpaid past helemaal binnen onze filosofie.”

Snel, duidelijk en dwingend

Gebruiksgemak en efficiëntie lopen ook als een rode draad door het debiteurenbeheer van Unpaid. Dat vertaalt zich niet alleen in een makkelijke online registratie, maar ook in een snelle, duidelijke en dwingende procedure. Unpaid gaat meteen na of het dossier van de schuldeiser voldoet aan de wettelijke voorwaarden en stuurt het door naar de gerechtsdeurwaarder, die een kredietwaardigheidscontrole uitvoert. Indien er zich geen probleem stelt, bezorgt hij binnen de vijf werkdagen een aanmaning tot betaling bij jouw klant. Bij het uitblijven van een reactie, bekomt de gerechtsdeurwaarder na een maand en acht dagen een uitvoerbare titel, waarmee hij de schuldenaar dwingt tot betalen.

Proactieve communicatie

“De gedigitaliseerde benadering en het specialisme van de onderneming onderscheiden Unpaid van alternatieve procedures. Het platform is gebouwd door een gerespecteerd advocatenkantoor (De Groote-De Man uit Gent, red), dat zich helemaal in de materie verdiept”, verduidelijkt Stéphanie Ouachan haar keuze. De integratie tussen beide innovatieve spelers verloopt gestroomlijnd: gebruikers van Striktly Business Software bezorgen het volledige dossier na de laatste herinneringsbrief met een eenvoudige muisklik aan Unpaid, waarna het platform de verificatie -en inningsprocedure meteen opstart. “Wat mij binnen het verhaal van Unpaid sterk aanspreekt is de proactieve aanpak van de onderneming. Ze communiceert uit eigen beweging met de klant over het verloop van de procedure, terwijl je bij advocatenkantoren en incassobureaus doorgaans zelf achter informatie moet aanhollen”, gaat Stéphanie Ouachan verder.

dirk dewulf en stéphanie ouachan CFO magazine
Dirk Dewulf - CEO Unpaid | Stéphanie Ouachan - CEO Striklty Business Software


Fricties wegnemen

De complementariteit tussen beide ondernemingen is ook Dirk Dewulf, general manager bij Unpaid, niet ontgaan. “We willen onze klanten antwoorden bieden, nog voor ze met vragen aankloppen”, verduidelijkt hij. “Unpaid slaagt erin om de frustraties rond het incassoproces te elimineren. De kostprijs van de inning hoeft bovendien geen belemmerende factor meer te zijn. Waar de traditionele procedures gepaard gaan met een commissie van twintig procent na het innen van de factuur, ligt de last via Unpaid waar die hoort te zijn, namelijk bij de debiteur.” Rust en comfort voor de ondernemer “Het gaat er zowel bij Unpaid als onszelf om de ondernemer rust en comfort te bieden”, vult Stéphanie Ouachan aan. “Wie ons platform opent, krijgt meteen een kijk op de inkomende en uitgaande betalingen, gebundeld in een toegankelijk dashboard. We voorzien voor elke nieuwe gebruiker een onboarding van één maand, maar eigenlijk wijst onze software helemaal zichzelf uit. Ons klantenbestand telt heel wat bouwondernemingen en installateurs. Het administratieve luik en het facturatie- en debiteurenbeheer behoren er zelden tot de favoriete activiteiten. Met Striktly Business Software en de koppeling naar een partner als Unpaid maken we dat luik aangenaam en eenvoudig.”

Toekomstperspectieven

Een laatste parallel tussen beide partners bevindt zich op het vlak van ambitie. “Elk bedrijf is gebaat bij vlotte, transparante en kostenbesparende procedures. Daar spelen onze oplossingen naadloos op in. Zowel Striktly Business Software als Unpaid tonen met een verfrissende aanpak dus mooie groeiperspectieven”, besluit Dirk Dewulf.

De Striklty Testimonial
 

Testimonial Striktly Software | UnpaidWebsite Striktly Business Software: https://striktlysoftware.com/

Bron: CFO Magazine 
Auteur: Kurt Deman
Foto's: Jerry De Brie