Unpaid en AXA ondersteunen samen starters

Unpaid werkt sinds kort samen met verzekeraar AXA. Zo kan het startende bedrijven beter ondersteunen. Deze samenwerking geeft een grote groep startende bedrijven, die klant zijn bij AXA, toegang tot onze efficiënte en effectieve manier om onbetaalde facturen te innen op een juridisch onderbouwde manier. Bovendien krijgen deze startende bedrijven en ondernemers , als gevolg van deze samenwerking, een korting van 50% op het voorschot dat Unpaid per dossier vraagt.


unpaid axa cover

 

Deze nieuwe samenwerking is een gevolg van de reeds bestaande samenwerking tussen Unpaid en  Legal Village, online platform voor juridische diensten. Ook AXA verzekeringen is als marktleider steeds op zoek naar nieuwe diensten  om startende ondernemingen die klant zijn bij hen te kunnen ondersteunen

Philippe Courouble, directeur Corporate P&C: “Voor onze KMO-klanten en zeker voor starters is het vaak moeilijk om onbetaalde B2B facturen vlot te innen. Met de Unpaid-procedure kan dit op een vlotte, volledig digitale manier. Mét een hoge success rate. Door deze service te delen met onze AXA-klanten kunnen wij hen nog beter steunen in hun day-to-day business.”

Philippe Courouble, directeur Corporate P&C
Philippe Courouble, directeur Corporate P&C

 

Win-win-win voor AXA, voor Unpaid en vooral: voor startende bedrijven 

AXA heeft hiermee een extra troef om startende ondernemingen aan te trekken als klant. Ook Unpaid wint bij de nieuwe samenwerking. Een groot aantal startende bedrijven leert op deze manier de tool kennen. 

Dirk Dewulf, general manager bij Unpaid: “Toen AXA, via haar online platform voor juridische diensten Legal Village, met de vraag bij ons kwam om een service voor haar klanten te ontwikkelen, lag het voor de hand om op zoek te gaan naar een perfect geïntegreerde oplossing. We zijn dan ook erg blij dat we dit snel en efficiënt hebben kunnen uitwerken.”  

Makkelijk en eenvoudig 
dirk dewulf general manager unpaid

Zoals steeds zochten en vonden we een eenvoudige oplossing om deze samenwerking te implementeren. En dat uit zich in extra gebruiksgemak voor onze klanten. Zodra een klant zijn btw-nummer ingeeft om een dossier op te starten, bekijken wij in realtime of hij in aanmerking komt voor de korting op het voorschot. De voorwaarde? Starter-klant bij AXA zijn. Wie wordt er beschouwd als een ‘Starter’ bij AXA ? Wordt beschouwd elke onderneming die sinds minder dan 2 jaar ingeschreven is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en die maximum 10 personen tewerkstelt, met inbegrip van de bestuurder van de onderneming. Wie er recht op heeft, krijgt de korting dus automatisch.

Betaling binnen de 38 dagen

Eens een onbetaalde factuur is ingediend, gaat Unpaid onmiddellijk aan de slag. Binnen de 5 werkdagen staat er een gerechtsdeurwaarder bij de wanbetaler. Die heeft vanaf dan 38 dagen om te betalen. Doet hij dat niet, dan krijgen wij automatisch een vonnis waarmee we beslag kunnen leggen en openbaar verkopen. Uiteraard verhalen we alle kosten ook op de debiteur. Onze AXA-klant krijgt op het einde van een succesvol dossier dus ook het betaalde voorschot terug.

 

> Zo werkt Unpaid