Het verschil tussen een incassobureau en Unpaid?

efficiënter, voordeliger en transparanter

Incassobureaus en Unpaid lijken hetzelfde te doen, maar er is wel degelijk een verschil.

Efficiënte aanpak

De nadruk bij Unpaid ligt op snelheid en efficiëntie. Dit betekent niet alleen een snelle online registratie, maar ook een directe inschakeling van een gerechtsdeurwaarder.

De eenvoudige procedure verloopt als volgt:

  • Je vult jouw gegevens en de gegevens van de tegenpartij online in.
  • Je laadt de nodige documenten op.
  • Wij controleren of er aan de wettelijke vereisten voldaan is.
  • Nadien sturen wij alles door naar de gerechtsdeurwaarder die voor jou het geld gaat innen.

Geen nood om bij een incassobureau een contract te laten opstellen of te wachten op verschillende aanmaningen alvorens een gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld door het incassobureau.

Bespaar tijd én kosten

Met Unpaid kan je dus heel eenvoudig en efficiënt jouw onbetwiste facturen innen. Door onze volautomatische werkwijze verlies je geen kostbare tijd en blijven de kosten beperkt. Sterker nog: het hoeft jou helemaal niets te kosten! Unpaid tracht namelijk alle kosten te verhalen op de schuldenaar. We vragen jou enkel om de kosten voor te schieten.

Wanneer de onbetaalde factuur wordt teruggevorderd, krijg je de hoofdsom en alle betaalde voorschotten terugbetaald.  Bij een incassobureau ligt dit wel anders.

Zo zal een incassobureau incassokosten in rekening brengen. Deze kosten zijn variabel en bedragen een percentage van de schuld. De incassokosten worden doorgaans verhaald op de schuldenaar, al zijn er ook uitzonderingen op de regel.

Transparante communicatie

Terwijl je bij incassobureaus helemaal niet betrokken wordt bij de communicatie met de schuldenaar, is dit bij Unpaid wel het geval. Zo zal de gerechtsdeurwaarder jou contacteren indien nodig en ben je steeds op de hoogte van de stand van zaken.

Ook genoeg van onbetaalde facturen?

Stuur jouw gegevens door en wij regelen de rest!
Start met het invullen van je BTW-nummer in onderstaand veld om een claim in te dienen.

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Zit je met een onbetaalde factuur en heb je vragen over de werking van Unpaid? Bel snel naar +32 9 396 34 00 of laat ons hier weten wanneer je wil worden opgebeld.