Onbetaalde facturen? Zorg dat je niet als laatste in de rij staat.

Corona treft de wereldeconomie ongemeen hard. Heel wat sectoren krijgen het steeds moeilijker. Het valt dan ook te verwachten dat dit een domino effect zal teweeg brengen. De banken in ons land maken zich grote zorgen over de golf aan wanbetalingen die ons te wachten staat. Zo reserveerde KBC reeds 845 miljoen Euro om de verliezen op te vangen, als gevolg van bedrijven en particulieren die hun schulden niet kunnen terugbetalen. ING voorziet om dezelfde reden 1,3 miljard euro.

Wacht niet te lang met het innen van onbetaalde facturen

Het spreekt voor zich dat dit gigantische bedragen zijn.  Hierbij hebben we het nog maar over twee van de vele banken in ons land. Het spreekt voor zich dat deze banken beschikken over het nodige deskundige personeel om dergelijke voorspellingen onderbouwd te doen.

Er is slechts een kleine stap nodig om te beseffen dat deze trend zich doorheen de hele economie zal doorzetten. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat je niet helemaal achteraan staat in de lijst van de schuldeisers. De golf van wanbetalingen afwachten lijkt onverstandig.  Zeker als het hieraan verbonden domino-effect zich helemaal doorzet. Nu reageren is dus de boodschap. Het is immers niet aan de bedrijven om hun klanten te financieren. Dat is de taak van de banken en de steunmaatregelen van de overheden.
 

onbetaalde facturen tijdig innen

 

Heb je onbetaalde facturen? Snelheid is van belang

Gezien de aankomende golf van wantbetalingen is een snelle procedure uiteraard van belang. De IOS-procedure werd ontwikkeld om snel achter je onbetaalde facturen aan te gaan. Heb je onbetaalde facturen en wil je hierover graag meer weten? Kijk dan snel op onze website www.unpaid.be of bel ons op 09/396 34 00.

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.